Elektra/schakelmateriaal

project02
project05
project06

Elektra / schakelmateriaal

Als het om elektriciteit gaat, is alleen het beste goed genoeg. Daarom verkopen wij op het gebied van schakelmateriaal uitsluitend A-merken. Wij leveren een compleet assortiment voor zowel de vervangingsmarkt als voor nieuwbouw. Wij kunnen u ook installatieadvies geven voor binnen, buiten en voor de natte ruimte.

Onze merken zijn:

  1. Berker
  2. Busch-Jaeger
  3. Merten
  4. Peha
  5. Siemens

Schakelmateriaal
In ons assortiment hebben wij een ruime keuze aan schakelmateriaal, voorzien van diverse keurmerken. Zo hebben wij niet alleen spatwaterdichte toepassingen voor buiten en functioneel opbouw schakelmateriaal, maar ook luxe inbouw schakelseries. Voor uw comfort kunnen wij u ook tijdschakelklokken leveren of onafhankelijk op afstand te bedienen schakelsystemen.

Wandcontactdozen

Voor behuizing van inbouw schakelmateriaal en stopcontacten worden inbouwdozen gebruikt. De inbouw- en lasdozen dienen van Kema-keurmerk te zijn voorzien. Installatiedraad mag nooit onbeschermd in een inbouwdoos aanwezig zijn. Elektradraad kan worden afgedopt of doorverbonden d.m.v. lasklemmen (lasdoppen).

Lijsten & profielen

Stekkers
Enkele of dubbele doorvoerstekkers, schakelcontactdozen met of zonder schakelaar, maar ook insteektijdschakelaars en dimmers zijn eenvoudige toepassingen en werken comfortverhogend. Voor audio, data en telefonie zijn diverse contra-, Coax-, verloop- en telefoonstekkers voorradig.

Draad
Installatiedraad voor elektra bestaat uit een kern en gekleurde mantel. Bij toepassing van het elektradraad dient u zich te houden aan de volgende kleurcodes:

  1. Bruin: stroomaanvoer (fase-draad)
  2. Blauw: stroomafvoer (nul-draad)
  3. Zwart: stroomaanvoer vanaf een schakelaar naar een lichtpunt (schakeldraad)
  4. Geel/groen: aardedraad

Kabel


Van kabelhaspel tot bekabeling voor multimedia, Hubo kent vele toepassingen. Buitenkabel (XMvK) voor bovengronds gebruik of grondkabel (YMvK) met beschermende stalen mantel is verkrijgbaar in 2- tot 5-aderige uitvoering.

Voor toepassing bij audio en data vindt u o.a. :

  1. Coax-kabel
  2. UTP-Patchkabel
  3. Scart-kabel
  4. telefoonkabel
  5. USB-kabel met mannetjes- of vrouwtjesaansluitingen