Hout/plaatmateriaal

project02
project05
project06

Hout

Vuren- en grenenhout
Deze houtsoorten worden in geschaafde of ongeschaafde uitvoering gebruikt als planken, latten, plinten of balken bij betimmeringen en bouwconstructies. Het zijn gemakkelijk te verwerken houtsoorten.

Grenen heeft een iets dichtere structuur dan vurenhout, is wat warmer van kleur en heeft een duidelijker houttekening.Plaatmateriaal

Multiplex

Multiplex is plaatmateriaal opgebouwd uit minimaal drie lagen fineer die in tegengestelde houtnerfrichting aan elkaar zijn gelijmd. Hierdoor is de plaat stevig en zal niet of nauwelijks kromtrekken. Multiplex is in diverse houtsoorten en kwaliteiten verkrijgbaar en is gemakkelijk te verwerken. 


Voor buitentoepassing dient altijd een verfsysteem als afwerking gebruikt te worden. Ventilatie aan de achterzijde o.a. bij boeidelen verlengt de duurzaamheid van de platen. De randafwerking dient zorgvuldig beschermd te worden met meerdere verflagen tegen intrekkend vocht. 


MDF
MDF bestaat uit kleine vezels die onder hoge druk bij elkaar zijn geperst. MDF neemt makkelijk vocht op waardoor het uitzet. Vandaar dat het alleen bruikbaar is binnenshuis. Het voordeel vergeleken met spaanplaat is dat MDF makkelijker te bewerken is. 


MDF is zeer absorberend, hier moet u rekening mee houden indien u het wilt gaan verven. Daarom dient u eerst een of meerdere lagen grondverf aan te brengen voordat u het af kunt lakken. 


Meubelpanelen


Deze gemelamineerde spaanplaat panelen zijn verkrijgbaar in diverse maten en dessins en geschikt voor binnentoepassing. De panelen worden gebruikt voor boekenplanken, meubels, kasten et cetera.

 


Voor de randafwerking is kantenband verkrijgbaar in bijpassende dessins. Wij beschikken over een kantenbandmachine, waarmee we de zijkanten van panelen voor u met ABS kantenband kunnen beplakken. 


Timmerpanelen

Timmerpanelen in diverse maatvoeringen en kwaliteiten (vuren & grenen) zijn uitermate geschikt voor toepassingen in het huis. Doordat de timmerpanelen op machinale wijze met behulp van hoogwaardige lijmsoorten worden verlijmd, ontstaat een product dat nagenoeg niet krom trekt en daardoor uitermate geschikt is als boekenplank, tafelblad of als basismateriaal voor meubelen.

Lijsten & profielen

Ons assortiment profielen kent een uitgebreide collectie aan diverse profielen in zowel hout, kunststof, aluminium als metaal om uw klus mooi af te ronden.

In ons assortiment metalen profielen hebben wij ook aluminium platen in een afmeting van 100 x 50 cm in diverse dessins.

Houten profielen
De houten lijsten en profielen die wij u kunnen leveren zijn verkrijgbaar in grenen, hardhout en MDF. Een groot aantal MDF-profielen is voorzien van een schilderfolie, waardoor u de lijst niet eerst voor hoeft te behandelen als u deze wilt schilderen.

Het assortiment houten profielen bestaat onder andere uit:

  1. ronde stokken
  2. halfronde stokken
  3. kwartronde stokken 
  4. koplatten
  5. glaslatten
  6. hoeklijsten

Lijsten & profielen

Metalen en aluminium profielen
Voor sterkere profielen kunt u gebruik maken van metalen en aluminium profielen, verkrijgbaar in lengtes van 1 of 2 meter.

Het assortiment metalen en aluminium profielen bestaat onder andere uit:

  1. T-, U- en H-profielen 
  2. hoekprofielen
  3. platstaf
  4. trapkantslijtstrip
  5. ronde holle buizen
  6. vierkante holle buizen
  7. rechthoekige holle buizen
  8. massief ronde staven

Kunststof profielen
In ons assortiment vindt u ook een groot aantal kunststof profielen. Deze profielen hebben een standaardlengte van twee meter zestig en zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. De kunststof profielen zijn slagvast, buiten te gebruiken en overschilderbaar.

Het assortiment kunststof profielen bestaat onder andere uit:

  1. T-profiel
  2. U-profiel
  3. hoekprofielen
  4. schuifrailprofielen
  5. tegelstrips

Keukenfronten


Met Fikszo keukenfronten geeft u een keuken een compleet nieuwe uitstraling. U kunt alle modellen en decors combineren tot een set keukenfronten waarmee u iedere keukenwens kunt waarmaken. Op deze manier creëert u een keuken met een volledig nieuw gezicht. Met de keuze uit 14 modellen, in diverse houtdecors, unidecors en hoogglans decors maakt u de keuken die altijd past bij iedere woonstijl en inrichting.

U kunt uw klassieke keuken omtoveren tot een moderne keuken of andersom. Alle modellen worden in MDF met de modernste technologie gemaakt en perfect afgewerkt met een stevige, krasvaste folie in het gekozen decor. Hiermee kunt u eindeloos combineren zodat de keuken de perfecte uitstraling krijgt. Vanzelfsprekend horen voorgeboorde scharnieren ook tot de mogelijkheden. Om uw keuken compleet te maken kunt u de keuze maken uit diverse handgrepen, van modern tot klassiek en van elegant tot speels. Voor de perfecte afwerking kunt u plinten, lichtlijsten en kranslijsten bestellen in hetzelfde decor als de keuken.

Aanrechtbladen


Bent u uitgekeken op uw aanrechtblad of is uw keuken gewoon toe aan een opfrisser? Kies dan voor een Opmaat aanrechtblad, want daarmee begint uw keuken aan een nieuw leven.
Met de keuze uit meer dan 75 prachtige dessins heeft u de mogelijkheid om de sfeer in uw keuken geheel aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

De extra mogelijkheden die het Opmaat programma biedt met haar accessoires zorgen er uiteindelijk voor, dat u zich in een compleet nieuwe keuken zult wanen.

Met de achterwanden, luifels, plinten, vensterbanken en tafelbladen die uitgevoerd zijn in hetzelfde dessin als uw nieuwe aanrechtblad (of juist in een contrasterend dessin) kunt u namelijk eindeloos combineren.
De kwaliteit van de Opmaat Aanrechtbladen is uitstekend; met name de zeer strak gezaagde hoekverbinding met koppelbouten, de inbouw van de geïntegreerde spoelbak en de afwerking van de kopse kanten vereisen hoogwaardige apparatuur waarover zelfs de moderne doe-het-zever niet beschikt.

Vensterbanken
Is uw huidige vensterbank aan vervanging toe? Wij hebben voor u vensterbanken in vele verschillende dessins en afmetingen. Ook kunnen wij de vensterbank op de gewenste maat afzagen.

U kunt het beste de oude vensterbank eerst verwijderen, maar ook is het een optie om de nieuwe vensterbank op de oude te monteren.